مصرف آب در کشت گندم 30 درصد کاهش یافت

محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان موفق شدند با اجرای طرح‌های تحقیقاتی طی سه سال گذشته در اراضی شور استان به 30 درصد کاهش در مصرف آب و 25 درصد افزایش عملکرد محصول گندم دست یابند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ عزیز ارشم، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، با بیان این مطلب عنوان کرد: طرح‌های تحقیقاتی مختلفی با هدف مدیریت اراضی شور در سال‌های اخیر توسط محققان بخش تحقیقات خاک و آب این مرکز انجام گرفت که یکی از این طرح‌ها، طرح تعیین زمان مناسب آبیاری و میزان آب مصرفی به‌منظور تامین نیاز آب کشت گندم و کنترل شوری خاک در دوره رشد این محصول در استان بود.

محی‌الدین گوشه، مجری طرح و عضو هیئت علمی این مرکز، نیز گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته میزان آب مصرفی رایج در زراعت گندم اراضی شور استان حدود 8 هزار متر مکعب در هر هکتار است در حالی که با نتایج بدست آمده از این طرح، میزان بهینه مصرف آب در اراضی شور به 6 هزار متر مکعب در هر هکتار کاهش یافت که معادل کاهش 30 درصدی است.

وی افزود: با رعایت دوره مناسب آبیاری و اعمال سهم آب‌شویی در هر بار آبیاری، حدودا به 25 تا 30 درصد افزایش عملکرد گندم دست خواهیم یافت.

به گزارش ایسنا، شوری خاک یکی از مشکلات بزرگ اراضی کشاورزی استان به‌ویژه اراضی جنوبی به شمار می‌رود و حدودا 40 درصد اراضی جنوب استان در محدوده شوری قابل کشت گندم قرار دارند

/ 0 نظر / 13 بازدید